ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ     

26413 05135      

694 759 1590     

nfcardio@gmail.com   

STRESS ECHO     

Άυλη Συνταγογράφηση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Άυλη Συνταγογράφηση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Σας ενημερώνουμε ότι με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σε  συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. είναι ήδη διαθέσιμη η δυνατότητα ηλεκτρονικής παραλαβής συνταγών (άυλη συνταγή) στο κινητό τηλέφωνο όλων των πολιτών (ασθενών σας) εφόσον το επιθυμούν, με SMS & email.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η δήλωση του ασθενούς ότι επιθυμεί να λαμβάνει την συνταγή με SMS στην ιστοσελίδα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) :   
https://www.e-syntagografisi.gr/p-rv/p
και τις επόμενες ημέρες στη νέα ενιαία ψηφιακή πύλη της δημόσιας διοίκησης
www.gov.gr

 

 • Τι σημαίνει ο όρος άυλη συνταγή;

  Σημαίνει την ενεργοποίηση της δυνατότητας του πολίτη, να λαμβάνει τα στοιχεία της συνταγής του μέσω SMS στο κινητό του τηλέφωνο και με email στον Η/Υ ή στο κινητό του.

   
 • Πως μπορεί να λαμβάνει άυλη συνταγή ο πολίτης;

  Οφείλει για μια και μόνο φορά, να συνδεθεί με τους ενεργούς κωδικούς του Taxis NET, στη σελίδα https://www.e-syntagografisi.gr/p-rv/p και σύντομα στο www.gov.gr και να δηλώσει ότι «Επιθυμεί να λαμβάνει άυλη συνταγή» εισάγοντας παράλληλα τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου ή/και το email του.

   
 • Τι αλλάζει με την άυλη συνταγή για τον πολίτη;

  Πλέον δεν απαιτείται η προσκόμιση στο φαρμακείο του εντύπου της συνταγής.

   
 • Πως μπορεί ο πολίτης να ζητήσει άυλη συνταγή από τον ιατρό κατά την επίσκεψη του στο ιατρείο;

  Για να λαμβάνουν κατά την επίσκεψή τους στο ιατρείο του θεράποντα ιατρού τους, την συνταγή τους σε ηλεκτρονική μορφή – (είτε μέσω SMS είτε μέσω Email)  θα πρέπει να έχουν κάνει την απαραίτητη ηλεκτρονική δήλωση στο https://www.e-syntagografisi.gr/p-rv/p και τις επόμενες μέρες στο www.gov.gr.

   
 • Πως μπορεί ο πολίτης με την άυλη συνταγή να παραλάβει τα φάρμακά του, κατά την επίσκεψη του στο φαρμακείο;

  Κατά την επίσκεψη του πολίτη στο φαρμακείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση της έντυπης συνταγής, καθώς δηλώνοντας στον φαρμακοποιό το BARCODE της συνταγής που έχει λάβει με SMS/Email, δύναται να παραλάβει τα φάρμακα όπως μέχρι πρότινος.

   
 • Τι αλλάζει με την άυλη συνταγή για τον ιατρό;

  Δεν είναι πλέον απαραίτητη η εκτύπωση του εντύπου της συνταγής για τους πολίτες που τον επισκέπτονται στο ιατρείο και έχουν ΗΔΗ δηλώσει ότι επιθυμούν να λαμβάνουν άυλες συνταγές.

   
 • Τι αλλάζει στην διαδικασία έκδοσης άυλης  συνταγής για τον ιατρό;

  Δεν είναι πλέον απαραίτητη η εκτύπωση του εντύπου της συνταγής για τους πολίτες που τον επισκέπτονται στο ιατρείο και έχουν ΗΔΗ δηλώσει ότι επιθυμούν να λαμβάνουν άυλες συνταγές.

   
 • Τι αλλάζει στην διαδικασία εκτέλεσης της συνταγής από τον φαρμακοποιό, στο φαρμακείο;

  Ο φαρμακοποιός είναι πλέον σε θέση να εκτελέσει την συνταγή εφόσον ο πολίτης του αναφέρει τον κωδικό (BARCODE) της συνταγής που έχει λάβει στο κινητό του τηλέφωνο, δίχως να είναι απαραίτητη η προσκόμιση της έντυπης συνταγής.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η ορθή δήλωση
του αριθμού του κινητού και του email είναι απαραίτητη

προκείμενου να λαμβάνει ο ασφαλισμένος την ειδοποίηση (SMS/Email) για την έκδοση της συνταγής από τον ιατρό καθώς και αντίστοιχη ειδοποίηση για την εκτέλεση της συνταγής από τον φαρμακοποιό!