ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ     

26413 05135      

694 759 1590     

nfcardio@gmail.com   

STRESS ECHO     

Pfizer vs Moderna : Πού διαφέρουν τα δυο εμβόλια για τον κορωνοϊό

Pfizer vs  Moderna  : Πού διαφέρουν τα δυο εμβόλια για τον κορωνοϊό

Δυο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες η Pfizer και η Moderna, έχουν περάσει το φώτο φίνις στην παγκόσμια κούρσα για την ανεύρεση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Με διαφορά λίγων ημερών οι δυο φαρμακευτικές έδωσαν ελπίδα στον κόσμο που πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού και έχει χαθεί στην δίνη του θανάτου και της ασθένειας. 

Ποια είναι όμως η διαφορά ανάμεσα στα δυο εμβόλια;

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά:

Και τα δυο εμβόλια χρησιμοποιούν την ίδια προσέγγιση με την έγχυση μέρους του γενετικού κώδικα του ιού έτσι ώστε να προκαλέσουν ανοσολογική απόκριση. 

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech παρέχει αποτελεσματικότητα κατά 90% και της Moderna σχεδόν 95%. Ωστόσο και τα δυο εμβόλια είναι ακόμα σε φάση δοκιμών και το ποσοστό αυτό μπορεί να αλλάξει.

Το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να διατηρείται στους -75 βαθμούς Κελσίου. Κανένα άλλο εμβόλιο στις ΗΠΑ δεν είναι απαραίτητο να διατηρείται σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες και μάλιστα δεν υπάρχουν όπως αναφέρει το CNN καταψύκτες σε φαρμακεία και ιατρεία που να καταψύχουν τόσο χαμηλά.

Το εμβόλιο της Moderna μπορεί να διατηρηθεί στους -20 βαθμούς Κελσίου επί έξι μήνες. Αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να διατηρηθεί σε οποιοδήποτε ψυγείο και μάλιστα για 30 ημέρες όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

Το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να διατηρηθεί μόνο 5 ημέρες στο ψυγείο.

Η Moderna ανακοίνωσε ότι θα έχει προς διάθεση 20 εκατομμύρια δόσεις στο τέλος του χρόνου και 500 εκατομμύρια με ένα δισεκατομμύριο το 2021.

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα έχει προς διάθεση 50 εκατομμύρια δόσεις και 1,3 δισεκατομμύρια το 2021.

 

https://www.newsit.gr/