Ιατρείο Αγρινίου

Γ. Καζαντζή 4-6

26413 - 05135

694 759 1590

Ιατρείο Μεσολογγίου

Ελ.Πολιορκημένων 30

26310 - 25227

697 232 0992

Πώς μπορεί να φροντίσει η έγκυος την ψυχική της υγεία;

Πώς μπορεί να φροντίσει η έγκυος την ψυχική της υγεία;

24-02-2018
118 Views

Για πολλές γυναίκες η εγκυμοσύνη είναι μια από τις πιο χαρούμενες περιόδους της ζωής τους-με εξαίρεση ορισμένες στις οποίες ρίχνει τη διάθεση.Η ψυχική υγεία της εγκύου είναι το ίδιο σημαντική με το να κάνει τις εξετάσεις της και να ετοιμάζει το παιδικό δωμάτιο και είναι σημαντικό να ελαστιχτοποιήσει το άγχος της.

Πώς μπορεί να φροντίσει η έγκυος την ψυχική της υγεία;

Απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή

Η έρευνα στο διαδίκτυο σχετικά με θέματα που αφορούν την εγκυμοσύνη είναι καλή, αλλά αν το παρακάνετε, μπορεί να καταλήξετε με άγχος. Έχετε ήδη αρκετές πληροφορίες από το περιβάλλον σας, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον στρες με ώρες έρευνας στο διαδίκτυο σχετικά με το τι θα μπορούσε να πάει στραβά…

Καλό είναι να περιορίσετε το χρόνο που περνάτε στο διαδίκτυο. Μη φτάσετε στο σημείο να καταναλώνει ο υπολογιστής όλη τη ζωή σας και να σας γεμίζει άγχος.

Αυτοφροντίδα

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας. Υγιής μαμά σημαίνει υγιές μωρό. Κλέψτε χρόνο κάθε μέρα για να αδειάσετε το μυαλό σας και να κάνετε κάτι που σας είναι ευχάριστο. Μπορείτε να δοκιμάσετε διαλογισμό, καθώς συμβάλλει στην ηρεμία όταν αντιμετωπίζετε στρεσογόνες καταστάσεις στην εγκυμοσύνη.

Ξεκούραση

Αν και ακούγεται δύσκολο, βρείτε χρόνο για ξεκούραση όποτε μπορείτε, καθώς όταν έρθει  το μωρό ο ύπνος σας θα είναι λιγοστός.Είτε επιλέγετε να πέφτετε νωρίς για ύπνο, να κάνετε διαλείμματα, να πηγαίνετε για brunch με τις φίλες σας ή διακοπές εξασφαλίστε ότι είστε ελεύθερη από στρες και όσο πιο ξεκούραστη γίνεται.

Τρώτε υγιεινά

Οι καλές υγιεινές τροφές δεν είναι μόνο ωφέλιμες για εσάς και το μωρό σας αλλά σας κάνουν να αισθάνεστε και καλύτερα. Ένα μπολ με βρώμη θα σας δώσει μια δόση βιταμινών Β που θα ενισχύσουν την παραγωγή σεροτονίνης από τον εγκέφαλο, βοηθώντας στη μείωση των συναισθηματικών διακυμάνσεων.

Άσκηση

Η άσκηση βοηθά στην έκκριση ενδορφινών, μειώνοντας το στρες και το άγχος. Η άσκηση στην εγκυμοσύνη έχει οφέλη, όπως ανακούφιση από τον πόνο στη μέση, βοήθεια στη δυσκοιλιότητα και διατήρηση του βάρους σε υγιή επίπεδα

Μην το παρακάνετε

Μην φορτώνεστε με δουλειά πολλές ώρες. Ακούστε το σώμα σας και γνωρίστε τα όριά σας. Προσπαθήστε να σχεδιάσετε τις καθημερινές σας ασχολίες ώστε να αποφύγετε αχρείαστο στρες. Προσπαθήστε να μην κάνετε μεγάλες αλλαγές, όπως μετακόμιση. Η προσαρμογή που έχετε να κάνετε εν όψει της άφιξης του μωρού είναι αρκετή.

Καλό υποστηρικτικό δίκτυο

Είναι ζωτικής σημασίας η ύπαρξή του στην εγκυμοσύνη. Μπορεί να αποτελείται από οποιονδήποτε, από τον σύντροφό σας, τον γονέα, φίλους ή κάποιον επαγγελματία. Το ποιοι απαρτίζουν το σύστημα εξαρτάται από το πόσο τους εμπιστεύεστε και από το επίπεδο αλληλεπίδρασης. Οι υποστηρικτικοί άνθρωπο στη ζωή σας μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον τρόπο που αντιμετωπίζετε το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα.

 

www.iatronet.gr

Δείτε επίσης

6ο Σεμινάριο Ηχωκαρδιογραφικών Τεχνικών | 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 - ΑΘΗΝΑ
ΕΛΠΙ(δο)Σ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ (HOT TOPICS) ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ» | 15 – 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 | ΑΘΗΝΑ, DIVANI CARAVEL
3ο Περιφερειακό Συνέδριο Τομέα Ανατολ. Μακεδονίας - Θράκης | Κομοτηνή| 01-02/11/2019 | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
CARDIO ATHENA 2023 - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ - 17-18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 - Ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα
Μαθήματα της Τρίτης του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ, Τρίτη 02/04/2024, Ώρα 20:00
20η Διημερίδα «Εξελίξεις στην Καρδιαγγειακή Απεικόνιση 2023» | 10-11 Φεβρουαρίου | Αμφιθέατρο Γ.Ν.Α ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, Αθήνα
Φυσιολογικά Ηλεκτροκαρδιογραφικά Ευρήματα Εγκύου
7η Διημερίδα Επεμβατικής Καρδιολογίας 2021 12-13 Νοεμβρίου 2021 │ Αθήνα │ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
nikos fountas espa pdf