Ιατρείο Αγρινίου

Γ. Καζαντζή 4-6

26413 - 05135

694 759 1590

Ιατρείο Μεσολογγίου

Ελ.Πολιορκημένων 30

26310 - 25227

697 232 0992

Το σώμα σας μετά την εγκυμοσύνη: 4 μεγάλες αλήθειες

Το σώμα σας μετά την εγκυμοσύνη: 4 μεγάλες αλήθειες

01-02-2018
724 Views

Αφού γεννηθεί το μωρό και το καλωσορίσετε στο σπίτι, αρχίζετε σιγά σιγά να προσαρμόζεστε στην καινούρια σας ζωή. Κι ενώ έχετε χωνέψει ότι τίποτα δε θα είναι πια το ίδιο, τρέφετε τη μύχια ελπίδα ότι το σώμα σας δε θα σας προδώσει! Ίσως με τη σωστή διατροφή και με λίγη άσκηση, επανέλθει στην προ της εγκυμοσύνης κατάσταση, λέτε. Η αλήθεια είναι ότι το σώμα σας, μάλλον, δε θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο. Το μωρό σας, σας χάρισε ένα εντελώς καινούριο σώμα – σίγουρα, έχει τα μειονεκτήματά του, αλλά έχει και πολλά νέα προτερήματα. Ανακαλύψτε το και αγαπήστε το.

Το σώμα σας έχει αλλάξει - και μάλλον είναι μόνιμο

Η αλήθεια είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα, η αλλαγή στο σώμα σας είναι οριστική και αμετάκλητη. Ίσως καταφέρετε να επανέλθετε στα προ της εγκυμοσύνης κιλά, αλλά η κατανομή του βάρους σας έχει πια αλλάξει. Ίσως παρατηρήσετε χαλάρωση σε κάποια σημεία, ή πτυχώσεις στο δέρμα – για παράδειγμα στα γόνατα, εξαιτίας του έξτρα βάρους που για εννέα μήνες κουβαλούσατε. Το στήθος σας ενδέχεται να χάσει τη σφριγηλότητά του, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αυξηθεί το νούμερό σας στα σουτιέν. Επίσης, ενδέχεται οι γοφοί και οι γλουτοί σας να γίνουν ελκυστικά «στρογγυλότεροι» και τα μαλλιά σας πιο λεία από πριν, λόγω των ορμονών που απελευθερώθηκαν με την εγκυμοσύνη.

Δεν θα λειτουργεί όπως παλιά

Η εμφάνιση του σώματός σας, δεν είναι το μόνο που θα αλλάξει. Θα πραγματοποιηθούν αλλαγές και στον τρόπο που λειτουργεί. Το σώμα είναι μια μηχανή, και η μηχανή αυτή υπέστη μια τρόπον τινά κακομεταχείριση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι η φυσική σας κατάσταση, δεν είναι αυτή που ήταν. Πόνοι στη μέση και στα χέρια ίσως γίνουν κομμάτι της ζωής σας. Είναι όμως ένα ελάχιστο τίμημα για το δώρο ζωής που σας χάρισε το σώμα σας.

Θα σας εκπλήξει ευχάριστα

Μπορεί η κοιλιά σας να είναι πιο πλαδαρή και οι ώμοι σας να απέκτησαν μια μόνιμη κύρτωση, αλλά το σώμα σας θα σας εκπλήξει! Δε θα σας απογοητεύσει όταν θα πρέπει να σηκωθείτε για να θηλάσετε το νεογέννητο μωρό σας, για τέταρτη φορά μέσα στη νύχτα. Ούτε όταν θα πρέπει να το κρατάτε για πολλή ώρα αγκαλιά – οι μυς σας θα δυναμώσουν ώστε να αντεπεξέλθουν στα νέα… οικογενειακά βάρη. Θα εκπλαγείτε από το πόσο ανθεκτική σας έφτιαξε η φύση – και απ’ το πόσο γρήγορα μπορείτε να τρέξετε (θα το διαπιστώσετε στα πρώτα πεσίματα ή σκαρφαλώματα του παιδιού).

Αν πιστεύετε ότι η εγκυμοσύνη σας έκανε ασχημότερες, πρέπει να επαναπροσδιορίσετε την έννοια της ομορφιάς

Οι συγκρίσεις με την προ του τοκετού κατάσταση είναι ατελέσφορες. Ναι, το σώμα σας ήταν πιο σφιχτό και το πρόσωπό σας πιο λαμπερό και ξεκούραστο, αλλά δε μεταμορφωθήκατε ξαφνικά σε τέρας! Παρατηρήστε τις αλλαγές, αφομοιώστε και επεξεργαστείτε τις. Έπειτα, ξεκινήστε να τις αξιολογείτε και να τις αποδέχεστε. Η κουλτούρα της τελειότητας και των αψεγάδιαστων σωμάτων που φέρει ο πολιτισμός μας, σίγουρα δεν σας βοηθά να δείτε πόσο όμορφη είστε. Η μητρότητα σας έχει γλυκάνει, και οι καινούριες ευθύνες ίσως σας έχουν κάνει να φαίνεστε πιο σίγουρη για τον εαυτό σας και πιο γοητευτική.

 Είναι κλισέ, αλλά: είστε ελκυστική, όταν νιώθετε ελκυστική.

Δείτε επίσης

8η Επιστημονική Συζήτηση – Διατροφή – Διαδικτυακές Συζητήσεις Υγείας Γ.Ν.Α. “Η Ελπίς
18ο ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (με διεθνή συμμετοχή) Γέφυρα Καρδιολογίας 2020| ΠΑΤΡΑ-ΡΙΟ
Ημερίδα Ηλεκτροφυσιολογίας Καρδιολογικό Τμήμα ΓΝΑ «Ιπποκράτειο» Αμφιθέατρο Ιπποκρατείου ΓΝΑ – Αθήνα 11/06/2023
1η Συνάντηση με τους Ειδικούς "Η Καθημερινότητα συναντά την Καρδιολογία" | 10 & 11 Δεκεμβρίου 2021 | ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
27° Πανελλήνιο Συνέδριο Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου, 13- 16 Ιουνίου 2024, Ξενοδοχείο Filoxenia - Καλαμάτα
2° Σεμινάριο Επεμβατικής Καρδιολογίας, Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή - Αθήνα, 24/09/2021 - 25/09/2021
2o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΟΜΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΒΙΔΟΠΑΘΕΙΩΝ Παρασκευή, 22 Νοέ 2019 - Σάββατο, 23 Νοέ 2019
5° Ιπποκράτειο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής Και Π.Φ.Υ., 30/03/2023 - 02/04/2023, Ξενοδοχείο Valis - Αγριά Βόλου
nikos fountas espa pdf